Toppublikationer

Här listas aktuella publikationer i högt rankade vetenskapliga tidskrifter där forskare vid Karolinska Institutet är huvudförfattare.

Preterm birth and risk of Heart Failure Up to Early Adulthood
Carr H, Cnattingius S, Granath F, Ludvigsson JF, Edstedt Bonamy A-K, JACC (2017) Online 22 May. Article.

Endoglin prevents vascular malformation by regulating flow-induced cell migration and specification through VEGFR2 signalling
Jin Y, Muhl L, Burmakin M, Wang Y, Duchez A-C, Betsholtz C, Arthur HM, Jakobsson L, Nature Cell Biology (2017) Online 22 May. Article.

Particulate Array of Well-Ordered HIV Clade C Env Trimers Elicits Neutralizing Antibodies that Display a Unique V2 Cap Approach
Martinez-Murillo P, Tran K, Guenaga J, Lindgren G, Àdori M, Feng Y, Phad GE, Vázquez Bernat N, Bale S, Ingale J, Dubrovskaya V, O’Dell S, Pramanik L, Spångberg M, Corcoran M, Loré K, Mascola JR, Wyatt RT, Karlsson Hedestam GB, Immunity (2017). Online 16 May. Article.

Förbättrad anestesivård för barn

Per-Arne Lönnqvists forskning syftar till att förbättra anestesivården för barn.

Kartlägger patienter för att förstå mekanismer bakom njursjukdom

Annika Östman Wernerson forskar om molekylära mekanismer bakom olika njursjukdomar.