KI:s globala alumnföreningar - tidigare händelser

This page in English

Många av våra alumner bor utanför Sverige. Här kan du hitta inbjudningar till event utomlands och kontaktinformation för lokala föreningar i ditt hemland. 

Alumnmottagning på Makarereuniversitetet, Kampala, Uganda februari 2015

Medlemmar i KI Alumni & Friends bjöds in till en öppen föreläsning med namnkunniga talare följt av en mottagning på College of Health Sciences (CHS), torsdagen den 12 februari.

Samarbetet har funnits sedan 2001 och innefattar alla nivåer från student- och lärarutbyte till en dubbel doktorsexamen, dvs. en examen från båda institutioner. 

Öppen föreläsning

Talare:

College of Health Sciences: Prof. Nelson Sewankambo, Principal, läkare Okullo, Deputy Principal, prof. James Tumwine, Joan Nakayaga Kalyuango, doktor.

Karolinska Institutet: Prof. Kerstin Tham, prorektor, prof. Mats Wahlgren, prof. Anders Gustafsson, dekan för forskarutbildningen.

Ett sextiotal alumner deltog i firandet och den öppna föreläsningen. Vid mottagningen fick alumner som tillbringat tid vid KI som lärare, utbytesstudent eller med att jobba på sin doktorsavhandling möjlighet att säga några ord. Bland deltagarna fanns även lärare och studenter som nominerats att resa till KI för utbyte inom ramen för Tandläkarprogrammet. 

K_Tham_alumni_Uganda

En delegation från Karolinska Institutet, ledd av prorektor Kerstin Tham besökte Makerereuniversitetet mellan den 11-13 februari 2015 för att fira flera års samverkan och för att diskutera framtida samarbete.

Läs mer om KI-delegationen till Makarereuniversitetet

Alumnevenemang på australiensiska ambassadörens residens, januari 2015

Den 21 januari deltog 20 KI alumner som studerat i Australien i ett event organiserat av Austrade och den australiensiska ambassaden för att främja Australiens utbud av utbildning och skapa ökad förståelse kring Australiens forskningsmiljö. Även alumner från Stockholms universitet och KTH bjöds in. Ambassadör Gerald Thomson välkomnade gäster till sitt residens i Stockholm och talade om Sverige som Australiens fjärde viktigaste handelspartner.  

Australien_ambassad

Alumnevenemang i Shanghai, Kina, oktober 2014

Alumner_Shanghai

Den 21 oktober var Karolinska Institutet värd för ett seminarium och mingel på JW Marriott Hotel Shanghai, som ligger i närheten till historiska sevärdheter och det exklusiva finansdistriktet. Högst upp i stans högsta skyskrapa kunde KI:s alumner i Shanghai mingla med varandra och KI-personal. Träffen var en del i KI:s försök att stärka och utveckla det nätverk som har skapats för KI-alumner i Kina.

KI:s pressekreterare Sabina Bossi som representerade KI Alumni & Friends öppnade seminariet. Hon betonade vikten av nätverket för Karolinska Institutet, som på flera sätt skulle vilja vidga sitt samarbete med Kina och hon betonade att KI är väldigt stolt över de kinesiska alumnerna som presterat exemplariskt.

Som akademisk representant berättade Björn Kull, chef för Grants Office om Karolinska Institutets nya strategi och investering i stor infrastruktur på och kring Karolinska Institutet. Han betonade även investeringen i det nya laboratoriet Biomedicum, SciLifeLab och de konkurrensfördelar som Sverige länge haft men som blivit än mer tydliga i och med stärkt investering i akademisk biomedicinsk forskning.

Tio alumner deltog och träffen var mycket uppskattad. Alumnerna lämnade träffen med information och gåvor. Träffen arrangerades i samband med Nordic Centres årliga möte. Nordic Centre är ett nätverk bestående av 26 nordiska universitet och Nordic Institute for Asian Studies.

Internationella alumner agerar som ambassadörer för KI och stärker KI:s varumärke. I Kina faciliterar alumnnätverket rekryteringen av studenter, doktorander och forskare men även kontakten med samarbetspartners. De blir en kontaktyta till näringsliv och industri och kan bidra till att hitta arbetspraktikplatser. Det hjälper studenter att komma in på arbetsmarknaden. Alumner och deras arbetsgivare är även potentiella samarbetspartners. 

Alumnevenemang i Shandong, Kina, november 2013 

Medlemmar i KI Alumni & Friends hade en händelserik och lyckad dag på Xuefu Hotel, Jinan i början av november. Shandong_2

Dagen började med ett gemensamt symposium och fortsatte med en alumnmottagning med mingel och middagsbuffé. Över 100 alumner träffades och representerade KI och stämningen var mycket god. 

Dekan för utbildning, Jan-Olov Höög stod värd för alumnträffen som organiserats av Alexandra Ehring, alumnkoordinator.

- Vi måste ha en närvaro där eftersom de alumngrupper som vi har i Kina, Singapore och på andra håll behöver mer hjälp än vi kan ge dem hemifrån”, sa Alexandra Ehring, alumnkoordinator på Kommunikationsavdelningen.

Shandong_alumn

KI Alumni & Friends i Singapore, 2012

roof_alumnieventsingapore.jpg

Den 12 september, 2012 träffades 35 alumner på takbar Loof i Singapore. Med vacker utsikt över Singapore och Raffles Hotel träffades alumnerna under avslappnade former, bortom föreläsningssalar och laboratorier. Det var många skratt och kramar och delade minnen. Alumnerna befann sig alla i olika karriärfaser, vissa hade precis rest hem från KI, eller gått vidare därifrån, andra hade kommit längre i sin karriär. Men alla delade erfarenheter från Sverige och sin tid på KI. 

Dekan för forskarutbildning, professor Anders Gustafsson välkomnade alla till träffen och samtalen tog fart. Gästerna jämförde snöupplevelser, vad solen gör med svenskar och om de vita cyklarna utanför administrationsbyggnaden någonsin används. 

Dean_Gustafsson_alumni_singapore

Alumner i Minnesota, USA, 2012

Alumner och forskare från KI, University of Minnesota och Mayo Clinic träffades i Minnesota i november 2012 för att främja forskning som kan leda till nya behandlingar och förebyggande åtgärder inom global hälsa. University of Minnesota är en av landets största och partnerskapet med Karolinska Institutet har funnits i över två decennier. De två universiteten har gemensamma forskningsprogram på gång inom flera specialistområden, inklusive regenerativ medicin och immunologi.

Bild på Hans Rosling & Harriet Wallberg-Henriksson

Symposiet öppnade med ett tal av professor Peter Agre från Johns Hopkins University i USA, som tilldelades Nobelpriset i kemi 2003 för upptäckten av vattenkanaler i cellmembran. Professor Hans Rosling från KI, känd för sin passion för hållbar global utveckling stängde konferensen. Båda talade om social orättvisa som källan till många av dagens hälsoproblem, i synnerhet i fattiga länder. 

 Oddsson_alumn_minnesota

KI alumn Lars Oddsson från Allina Health deltog i mötet. Han tog sin doktorsexamen på KI 1990. Lars bor nu i Minnesota men samarbetar med KI genom sin forskning om fallprevention.

- Det här är ett mycket bra sätt att träffa andra alumner och KI-representanter på. Jag vill se fler samarbeten med KI för att underlätta för doktorander att forska vid Sister Kenny Research Center. 

Alumn